Organize Sanayi Bölgeleri Toplantýsý Vali Öz Baþkanlýðýnda Yapýldý, OSB’lerle Ýlgili Gelinen Son Aþama Deðerlendirildi

08.12.2015, TRABZON - VALÝLÝK, Valilik B Toplantý Salonunda gerçekleþtirilen toplantýya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vali Yardýmcýlarý Mustafa Gürdal, Murat Dikbaþ, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Suat Hacisalihoðlu ve OSB’lerin mütevelli heyet üyeleri katýldý.
 
Þinik, Vakfýkebir ve Beþikdüzü Organize Sanayi Bölgelerinde gelinen son durumun ele alýndýðý toplantýda bir konuþma yapan Vali Öz, “Þinik Organize Sanayi Bölgesi insan kaynaklarýnýn ve iþgücü imkanýnýn yoðun olduðu bir bölgedir. Buradaki çalýþmalar son aþamaya geldi. Arsa tahsisleri yapýldý. Tadilatla ilgili talepler vardý. Onlarý deðerlendiriyoruz. Yol yapýmýyla ilgili istinat duvarlarý, menfezler büyük oranda tamamlandý. Belediyemiz de stabilize konusunda gerekli çalýþmalarý yaptýktan sonra yolun en kýsa zamanda hizmete girmesi saðlanacaktýr.
 
Öte yandan firmalarýmýz fabrika kurma çalýþmalarýný devam ettiriyorlar. Çevre konusunda oluþan hassasiyetlerle ilgili düzeltmeleri yapýyoruz. Çalýþmalarýmýz iyi bir seyirde iþliyor. Önümüzdeki bahar ve yaz aylarýnda daha yoðun bir süreç yaþanacaktýr” dedi.
 
Yatýrým gerçekleþtirme ve ruhsat almayla ilgili konulara da deðinen Vali Öz, “Firmalara verdiðimiz son tarih var. Bu konuyu hassasiyetle takip ediyoruz. Bütün firmalar o tahsiste belirlenen taahhütlerine ve süre ile ilgili þartlara mutlaka uymalýdýrlar. Eðer uymazlarsa orada elde ettikleri haklarýný kaldýrýp, yeni müteþebbislere yer tahsisleriyle ilgili süreci baþlatacaðýz” ifadelerini kullandý.
 
Vakfýkebir ve Beþikdüzüzü OSB’leriyle ilgili de yapýlan çalýþmalar hakkýnda da konuþan Vali Öz, “Vakfýkebir OSB’de iþin baþýndayýz. Kamulaþtýrma bitti. Arsa ve altyapý çalýþmalarý proje aþamasýnda. Bunu biraz hýzlandýrmak istiyoruz. Çünkü önümüzdeki yaz sonuna doðru yer tahsislerini yapmamýz gerekiyor.
 
Beþikdüzü Organize Sanayi bölgesinde sistem daha hýzlý gidiyor. Ýyi üretim yapan firmalarýmýzýn ve örnek müteþebbislerimizin yer aldýðý Beþikdüzü Organize Sanayi bölgesi için yeni talepler, yeni yatýrýmlar ve geniþleme çalýþmalarýmýz var. Birinci etap bitti, ikinci etabýn altyapýsýný yapmadan yer tahsislerini yaptýk. Bu altyapý yatýrýmlarýnýn bir kýsmý firmalarýmýzla, bir kýsmý da yerel yönetimlerce yapýlýyor. Beþikdüzü’nde bundan sonraki hedefimiz oraya yoðunlaþmak, yatýrýmcýlarý yoðunlaþtýrmak, duraðan firmalarý da harekete geçirerek aktif hale getirmektir. Hedefimiz oralarda daha etkin bir çalýþma yaparak istihdamý ve üretimi arttýrmaktýr ” diye konuþtu.