NÝKARAGUA BÜYÜK KANAL PROJESÝ HK.

 

Orta Amerika ülkelerinden Nikaragua’da Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanusunu birbirine baðlayacak olan ve 275.5 km uzunluðunda, 280 m geniþliðinde ve 30-33 m derinliðinde Büyük Kanal Projesi’nin gerçekleþtirilmesi planlanmaktadýr. Anýlan Kanalýn yapým maliyetinin 40 ile 50 milyar ABD Dolarý arasýnda gerçekleþmesi öngörülmekte olup, Proje Nikaragua Hükümeti kontrolünde ve uluslararasý birçok firmanýn katýlýmýyla gerçekleþecektir.


Anýlan Proje kapsamýnda ayrýca; Karayipler ve Pasifik Okyanusu arasýnda gemilerin geçiþini saðlayacak bir kanal, Karayip kýyýsýnda yer alan Punta Aquila’da bir liman, Pasifik kýyýsýnda bir liman, Pasifik kýyýsýnda Rivas’ta bir Serbest Ticaret Bölgesi, Rivas’ta uluslararasý bir havaalaný, 595.66 km uzunluðunda yollar, otobanlar, baðlantý yollarý, iki tane köprü ve turizm komplekslerinin inþa edilmesi öngörülmektedir.


Bu kapsamda söz konusu projeye iliþkin detaylý bilgilere TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sað panelinde “Hizmetler” baþlýðý altýndaki “Uluslararasý Ýþ Ýmkanlarý/Ülke
Duyurularý/Nikaragua” baþlýðý altýndan ulaþýlabilmektedir.
Üyelerimize duyurulur.